Анализаторът на "Скай Спортс" и бивш играч на Манчестър Юнайтед Гари Невил защити представянето на Арсенал при загубата с 1:3 от Ливърпул на "Анфийлд", заявявайки, че могат да се извлекат много позитиви.

През първото полувреме Обамеянг и Пепе пропуснаха отлични възможности за гол, но "топчиите" бяха наказани за тези пропуски, като головете за домакините отбелязаха Жоел Матип и Мохаменд Салах, на два пъти. Въпреки това Невил заяви, че това е по-скоро позитивна загуба и че Арсенал ще спечели много мачове навън през сезона с този начин на игра. 

"Когато погледнеш резултата вероятно ще ти е трудно да извадиш позитиви. За мен обаче това беше подобрено представяне на Арсенал в гостуване", заяви той. 

"Нека да сме честни, те играха срещу страхотен отбор на Ливърпул Говорим за един от най-добрите състави в света. Това означава, че Арсенал трябва да гради малко по малко. За мен това е добре и мисля, че с напредването на сезона те ще берат плодовете на тези подобрения". 

"Психологически това беше позитивно представяне. Мисля, че важи и за феновете на състава, тъй като те не напуснаха стадиона 20 минути преди края, а останаха да наблюдават. Може би звучи обидно за толкова голям клуб като Арсенал да му бъде заявено, че загуба с 3:1 е позитивна, но с подобни представяния те ще спечелят много срещи", завърши Невил.