Голямата звезда на Ливърпул Мохамед Салах спечели приза за Футболист на годината на PFA (Асоциацията на професионалните футболисти в Англия).

Египтянинът изпревари за отличието Кевин Де Брюин, Давид Де Хеа, Хари Кейн, Давид Силва и Лирой Сане. Сане стана №1 при младите играчи в класацията.

"Чувствам се страхотно, знам колко здраво работя и затова съм още по-щастлив," заяви Салах.

"Винаги мисля първо за отбора, а не за себе си. Много сме близо (на полуфинал на ШЛ), така че се надявам да я спечелим," допълни той.

Запитан кой е перфектният мач за него този сезон, Салах посочи този с Уотфорд:"Беше доста добър, вкарах четири, така че трябва да е този."

"Отборът е този, който ми помогна най-много, за да съм на това ниво. Начинът, по който играем, мениджърът, пасовете към мен, всеки ме търси. За мен е страхотно," допълни той.

"Да слагат името ми до легендите, да стигна рекорда за най-много голове е нещо огромно. Има и още мачове, надявам се да счупя рекорда. Мисля, че мога да подобря и този за сезон с 42 мача (34 гола), само още три ми трябват, а има три мача."

Салах с 31 гола в първия си сезон за Ливърпул, може да счупи рекорда за най-много попадения в сезон с 38 мача, който е именно 31.

На въпрос дали тайната на успеха му е погледът напред, Салах завърши: "Вероятно да".