Ливърпул продължи стопроцентовия си актив от началото на сезона и победи Нюкасъл на „Анфийлд“ с 3:1. „Червените“ се наложи да правят обрат, след като Джетро Вилемс изведе гостите напред в седмата минута. Два гола на Садио Мане обаче в 28-ата и 40-ата минута обърнаха развоя на срещата. Салах сложи точка на спора в 72-ата минута.

GettyImages/Gulliver
69 снимки

Още в седмата минута Нюкасъл изненада Ливърпул. Атсу овладя добре едно дълго подаване и пусна за Джетро Вилемс. Холандецът намести топката на десния си крак и със силен изстрел в далечния ъгъл и изненада Ардиан.

Ливърпул наложи натиск веднага след гола. В 26-ата минута „червените“ имаха претенции за дузпа, след като  Ласелс повали Матип в наказателното, но съдията Андре Маринър категорично зави, че няма дузпа, дори и след намесата на ВАР. Две минути по-късно „мърсисайдци“ изравниха. Робъртсън подаде на Мане в наказателното поле, където сенегалецът стреля в далечния ъгъл във вратата на МартинДубравка – 1:1.

В 37-ата Ориги напусна принудително терена след като получи контузия в глезена. На негово място влезе Роберто Фирмино.

Ливърпул успя да направи пълен обрат още през първата полувреме. Фирмино изведе отлично Мане. Дубравка излезе напред, за да се пресрещне сенегалеца, но се получи рикошет в крака на Мане, след което топката прехвърли стража и нападателят я довкара в опразнената врата.

В 49-ата минута Вайналдум стреля чудесно от въздуха, но топката премина на сантиметри над напречната греда.

В 55-ата Нюкасъл пропиля страхотна възможност да изравни резултата. Кристиан Атсу намери Емил Крафт на далечната греда. Шведът овладя с гърди, но след това от няколко метра стреля високо над вратата. В следващата атака Дубравка изби силен удар на Александър-Арнолд. В 63-тата минута отново словакът спаси „свраките“, след като този път изби изстрел отблизо на Андрю Робъртсън.

Вратарят на Нюкасъл обаче беше безпомощен в 72-рата минута, когато Фирмино и Салах направиха двойно подаване, като бразилецът изведе Салах с петичка, а египтянинът завърши хладнокръвно с удар от малък ъгъл.

В 87-ата минута Дубравка отново спаси удар на Александър-Арнолд, а минута след това гол на Мане бе отменен заради засада на Фирмино.

Така Ливърпул продължава да води в класирането с 15 точки, докато Нюкасъл са 16-ти с четири. Това е 14-ата поредна победа за Ливърпул във Висшата лига. В следващия кръг футболистите на Юртен Клоп ще готуват в Лондон на Челси, "свраките" пък приемат Брайтън.