Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп даде разяснение около част от контузените футболисти в клуба. Това се случи на пресконференцията преди мача с Астън Вила за ФА Къп.

Наби Кейта, Жоел Матип и Диого Жота със сигурност пропускат мача с бирмингамци, като те продължават да провеждат своите възстановителни програми предвид техните травми. Кейта не е играл от победата със 7:0 над Кристъл Палас на 19-и декември заради поредната мускулна контузия. „За Наби е рано и няма да е готов за мача с Вила”, каза Клоп по темата с гвинееца.

Същевременно състоянието на Матип ще се съблюдава своевременно и по-натам ще се вземе решение дали ще е възможно камерунецът да стартира в дербито срещу Манчестър Юнайтед на 17-и януари. Централният защитник получи проблем в адукторите срещу Уест Бромич Албиън през последния месец.

„Разбира се, че работим за възстановяването на Жоел. До мача с Юнайтед има девет дена, така че ще опитаме. Намира се на добър път, но дали ще е готов за този мач или няколко дни по-късно – не знам. След това имаме мачове на всеки три дена, така че е ясно, че тогава ще е готов, но за мача с Юнайтед е рано да се каже”, акцентира германецът.