Напателят на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг заяви, че се надява той, Александър Лаказет и Никола Пепе да могат да повторят сензационното партньорство на върха на атаката на Ливърпул. 

Обамеянг започна по най-добрия възможен начин шампионата, разписвайки се два пъти в първите два кръга. Лаказет също откри своята голова сметка, а към двамата скоро се очаква на пълно обороти да се присъедини и новото попълнение от Франция Никола Пепе. Габонският стрелец вижда паралели с тройката в нападението на Ливърпул - Садио Мане, Мохамед Салах и Роберто Фирмино. 

"Да играем тримата ще е лудост, много съм развълнуван. Мисля, че можем да напимаме ритъма веднага. За Пепе ще е по-лесно да се аклиматизира, тъй като знае френски. Той тренира с нас от едва няколко седмици, но позитивните знаци са много", коментира миналогодишният топ реализатор на Арсенал. 

"През миналия сезон Ливърпул играха с трима отпред и имаха страхотен успех. Защо и ние да повторим тази формула? Мисля, че сме способни на това. Има много общо между нас и тях. Аз и Пепе сме бързи и директни като Мане и Салах, докато Лака е много добър при задържането на топката с гръб към вратата, подобно на Фирмино".

"Ще бъде много труден мач срещу Ливърпул. Салах, Фирмино и Мане са сред най-добрите офанзивни тройка на земята, винаги се опитват да вкарат и да играят един за друг", завърши Обамеянг. 

Двубоят между Арсенал и Ливърпул е в събота, с начален час 19:30.