Ръководството на Ливърпул обяви назначението на Йорг Шмадке за спортен директор на „червените”. Новината бе официализирана днес с официално съобщение от „Анфийлд”.

За последно Шмадке работи в германския Волфсбург, където заемаше подобен пости в продължение на четири години. Той напусна клуба в началото на годината и оттогава е без работа.

Освен за Волфсбург, Шмадке е работил още на ръководни позиции в клубове като Кьолн, Хановер и Алемания Аахен.

Шмадке официално ще встъпи в длъжност на 1 юни, след като бъдат разрешени всички формалности около работната му виза. Германецът ще наследи на поста Джулиан Уорд, който напуска клуба след повече от десет години.

"Искам да поздравя с добре дошъл Йорг в Ливърпул, знаейки, че той ще донесе богатство като знания и опит в роля, в която тези качества могат само да чу помогнат както на него, така и на нас", заяви в комюнике президентът на американския собственик "Фануей Спортс Грус" Майк Гордън.

"Йорг ще работи с нашия отдел за футболни операция, който ще продължи да подкрепя Юрген Клоп съобразно с нашите постоянни усилия да развиваме клуба във всички сектори", добави Гордън.

"Знам, че той е добър човек и интелигентна личност", обясни треньорът на Ливърпул Юрген Клоп, запитан в началото на месеца за възможността Шмадке да се присъедини към клуба.

"Той е много добър в това, което е правил в Германия. Наистина успя", подчерта Клоп, чийто отбор завърши на пето място във Висшата лига, като не успя да се класира в Шампионската лига за първи път от сезон 2015/16.