Полузащитникът Алекс Окслейд-Чембърлейн днес потвърди своята отдаденост на Ливърпул, като парафира нов дългосрочен договор, похвалиха се от европейския клубен шампион.

26-годишният играч за първи път пристигна на „Анфийлд” през лятото на 2017 година, когато беше закупен за близо 40 милиона паунда от Арсенал. Донякъде символично, обявлението за новия му контракт с мърсисайдци дойде в часовете преди съботния дуел от Висшата лига срещу „топчиите”.

Окслейд-Чембърлейн има 47 официални мача и 5 гола за Ливърпул, като беше част от състава, който игра в последните два финала на Шампионската лига. Той не взе участие в загубения през 2018 година двубой срещу Реал Мадрид в Киев, защото получи жестока контузия в коляното по време на първия полуфинален сблъсък срещу Рома.

„Наистина, наистина се вълнувам. Това нещо се готвеше от известно време, затова е хубаво най-сетне да приключим въпроса и да удължа престоя си тук. Това е нещо, което очаквам с нетърпение”, заяви англичанинът след  парафирането на споразумението.

„Чувстам, че сякаш съм пропуснал цяла година, което всъщност си беше точно така. Затова и толкова се вълнувам, че преподписах. Това е нещо, което третирам като възможност да наваксам тази пропусната година, да се реванширам за загубеното време. Дано успея да покажа добри игри и да компенсирам факта, че не бях наоколо през миналия сезон.”

„Необходимо е всеки път да преброяваш благословиите си, когато получиш такава възможност. Не всеки ден получаваш шанс да играеш за Ливърпул. Аз наистина се вълнувам, че оставам тук дълго време”, добави Окслейд-Чембърлейн.