Полузащитникът на Ливърпул Къртис Джоунс официално преподписа договора си с английския шампион и ще играе на „Анфийлд” в следващите пет години. Юношата на клуба сложи подписа си в събота, като ще продължи да играе за родния си клуб, в който е от 9-годишна възраст.

„За мен, всеки знае, това е огромно нещо. Това е родният ми клуб и цялото семейство подкрепя отбора, така че за мен е голямо. Мисля, че ситуацията ме задържа позитивен, колкото може повече. Разбира се, че работим с невероятен мениджър и съм заобиколен от най-добрия отбор в света, така че за мен е изключителна гордост”, каза той пред клубния сайт.

Юрген Клоп стартира с Джоунс в мача от петия рунд на ФА Къп срещу Челси на „Стамфорд Бридж”, като през тази година има общо осем изяви с първия отбор на „червените”.

„Има страхотни играчи в отбора, които ми помагат много. Хендо, Мили, Лалана, Фабиньо, целият отбор се отнася страхотно с мен. Важно е да бъда около тях и да ги  гледам как тренират. Въвлечен съм в това и гледам всички детайли”, каза още Джоунс.