Харви Елиът подписа първият си професионален контракт във футболната кариера, парафирайки с Ливърпул. Офанзивният футболист вече можеше да стори това нещо, след като навърши 17-годишна възраст на 4-и април.

„От първия ми ден тук, когато влязох, не мога да опиша какво чувство изпитвам. Мисля, че сега това е върха на кариерата ми, за да подпиша този договор. Вълнувам се какво ми е приготвило бъдещето и искам да давам всичко за феновете и клуба”, каза Елиът пред сайта на клуба.

Дългогодишният фен на „червените” дебютира за Ливърпул за Купата на лигата срещу МК Донс през миналия септември, като стана вторият най-млад дебютант в историята на отбора.

Последната изява на Елиът бе срещу Кристъл Палас на „Анфийлд” през миналата седмица при победата с 4:0. „Мисля, че когато стъпих на „Анифйлд” срещу Арсенал, то тогава беше най-емоционалният момент за мен. Тогава ми се сбъдна мечтата. Като видях феновете и заиграх, тогава ми се насълзиха очите. Нямам търпение да се върнат отново на стадиона”, завърши той.

Преди броени дни и друг младок в отбора - Къртис Джоунс, удължи договора си до лятото на 2025-а година.