Ливърпул официално подписа с Андрю Робъртсън за три години, съобщиха на сайта на клуба. Очаква се мърсисайдци да платят 8 милиона паунда на Хъл Сити за левия бек, но сумата може да набъбне до 10 милиона, пише "Би Би Си".

“Чувството е малко нереално. Много съм щастлив. Имаше много спекулации последните две седмици и се радвам, че сделката най-накрая е факт и съм играч на Ливърпул”, сподели Робъртсън след финализирането на сделката.

Ливърпул си осигури услугите на защитник

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп определи трансфера му в тима, като “голяма стъпка” в неговото развитие.

“За Андрю това е нова голяма стъпка от неговото невероятно пътуване, изминато за много кратко време. Харесва ми историята му - от къде е тръгнал, за да стигне до тук. Когато говориш с него, разбираш защо е постигнал този прогрес. Той наистина обича да играе футбол страшно много. Неговото отношение е невероятно. Талантът и уменията също”, каза Клоп при представянето на футболиста.

Ливърпул отказа 80 млн. евро от Барса за една от звездите си

Шотландският защитник бе една от основните трансферни цели на наставника на мърсисайдци, който търсеше дългосрочно решение за левия фланг на отбраната. През изминалия сезон Робъртсън записа на сметката си 39 мача с фланелката на “тигрите”.