Защитникът на Ливърпул Жоел Матип подписа нов, дългогодишен договор с европейския клубен шампион. Централният защитник парафира своя нов контракт в петък на базата Мелууд, обвързвайки бъдещето си с „червените”. Договорът на камерунския бранител ще е до 2024-а година и е за нови пет години.

„Чувството да бъда част от този клуб е невероятно. Усещането е страхотно. Отвън се знае, че Ливърпул е голям клуб, но когато си вътре, тогава имаш възможност „от първа ръка” да разбереш, че това наистина е така. Във всички държави имаме огромна подкрепа. Благодарен съм, че имам възможността да играя тук”, коментира Матип пред сайта на „червените”.

„Имаме млад и талантлив състав и мисля, че всеки един от нас е гладен за успехи. Вече сме наясно какво е чувството да спечелиш нещо голямо и искаме това усещане да продължава. Има толкова много купи за печелене, а никой не знае къде може да е краят. Работим здраво, за да сполучим, пък ще видим какво ще стане. Чест е за мен да играя за Ливърпул. Щастлив съм, че хората смятат, че върша добра работа и клубът иска да ме запази”, продължи камерунецът.

Матип се присъедини към Ливърпул със свободен трансфер от Шалке 04 през лятото на 2016-а година. За германския тим той изигра 250 мача, а 194 от тях бяха в Бундеслигата.

28-годишният играч пък има вече 107 срещи за Ливърпул, в които има пет гола. Същевременно Матип се утвърди като партньор на Върджил ван Дайк в централната зона на защитата. През миналата година той спечели Шампионската лига с Ливърпул, а също така асистира във финала на турнира за Дивок Ориги, който вкара втория гол срещу Тотнъм Хотспър в Мадрид през юни.