Дербито между Манчестър Юнайтед и Ливърпул е отложено поради съображения за сигурност.

„Червените дяволи“ публикуваха изявление, с което потвърдиха, че двубоят е отложен.

„След дикусия с полицията, Висшата лига, Общината и клубовете, мачът ни с Ливърпул бе отложен заради съображения за безопасност и сигурност след протеста днес“, написаха от клуба.

„Ще проведем дискусия с Висшата лига за дата за провеждането на двубоя“, добавиха още от Манчестър Юнайтед.

По-рано в неделя хиляди запалянковци на "червените дяволи" се събраха на протест пред клубния стадион срещу собствениците семейство Глейзър. Част от феновете навлязоха на стадиона и запалиха факли. Привържениците носеха знамена, тениски и шалове със старите цветове на на Юнайтед - зелено и жълто.

Няколко часа по-късно запалянковците бяха изведени мирно извън стадиона след намесата на полицията. Очакваше се двубоят да започне не по-рано от 21.00 часа българско време, но той бе отложен.

Публиката на Манчестър Юнайтед протестира няколко пъти срещу клубното ръководство след обявяването на проекта за основаване на европейска Суперлига през април.

Фамилия Глейзър купи Юнайтед през 2005 година за 790 милиона лири. Клубът беше пуснат на фондовата борса в Ню Йорк през 2012 година.

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед и бивш английски национал Гари Невил заяви, че вече е дошъл "правилният момент" семейство Глейзър да продаде клуба.

Публиката на "червените дяволи" протестира многократно срещу политиката, водена от клубните собственици през последното десетилетие.

„Червените дяволи“ заемат втората позиция във Висшата лига с актив от 67 точки, докато мърсисайдци са шести с 54. За момента двубоят ще се забави и все още не е ясно началния час на двубоя.