Челси ще трябва да се справя без контузените Хаким Зиещ, Бен Чиуел и Кристиан Пулишич в домакинството на шампиона Ливърпул в неделя. Това разкри на пресконференцията преди мача мениджърът на "сините" Франк Лампард.

Пулишич все още не е възстановен от травмата, която получи във финала за Купата на Англия в началото на август, докато новите попълнения Зиеш и Чиуел също остават в лазарета на този етап. Добрата новина за Лампард е подобряването на състоянието на централния нападател Тимо Вернер.

Германецът имаше болки в крака след двубоя с Брайтън в понеделник, но ги е преодолял и е готов да излезе срещу мърсисайдци. По всичко личи аут за мача обаче ще бъде друг от новите - бранителят Тиаго Силва.

"Тиаго работи върху физическата си форма, но мисля, че мачът с Ливърпул идва твърде скоро за него. Неговото присъствие обаче ще бъде много важно за нашия отбор, тъй като той вече иззема лидерски функции. Привличането му ще помогне на целия отбор", обясни Лампард.

Бившият халф на Челси добави, че няма търпение да излезе срещу Ливърпул и похвали мениджъра на гостите Юрген Клоп за работата, която свърши с "червените" в последните няколко години.