През последните дни не спират коментарите за новото попълнение на Ливърпул Тиаго Алкантара. Поредният, който похвали футболиста и поздрави Ливърпул за този трансфер, е бившият играч на „червените“ Дани Мърфи. Той определи Тиаго за един от най-добрите халфове в света и допълни, че Юрген Клоп заслужава медал за страхотната работа, която върши. 
 
„Зная, че не се подсилихме кой знае колко през лятото, но това няма значение, защото смятам, че имена като Тиаго Алкантара и Диого Жота са напълно достатъчни за нас. Харесвам ги много и съм убеден, че ще се адаптират прекрасно. 
 
Бих желал обаче да споделя няколко думи за Алкантара, голям фен съм на това момче, считам, че той е невероятен. Умее всичко с топката, способен е да дава страхотни подавания, а другият негов плюс е, че много трудно можеш да му отнемеш топката. На 29 години е, разполага с опит, идва от велик клуб и е почти сигурно, че до края на кариерата си ще остане в Ливърпул. Щастлив съм и се радвам, че такива класни имена играят в нашия отбор. 
 
Имаме уникален мениджър, човек, който заслужава медал за чудесната работа, която върши, благодаря му, че успя да убеди и Тиаго.  Гледам оптимистично към бъдещето и очаквам един хубав сезон за Ливърпул и всички фенове“, каза бившият халф.