Нападателят на Фулъм и бивш играч на Ливърпул Райън Бабел призна, че очаква с нетърпение шампионатния двубой срещу „червените” в неделя. Холандският ветеран амбициозно се закани да разкрие пред света единствената слабост на защитника Върджил ван Дайк, чието реноме върви само нагоре, откакто премина на „Анфийлд”.

През седмицата 27-годишният футболисти беше в основата на чудесната победа с 3:1 над Байерн Мюнхен в Шампионската лига, като сам вкара едно от попаденията. Към момента той си остава и най-скъпият бранител в цялата история на футбола, след като през януари 2018 Ливърпул заплати на Саутхемптън 75 милиона паунда за подписа му.

Фулъм ще има предимството да играе на собствен терен срещу Ливърпул, който изостава само на точка зад лидера в класирането Манчестър Сити. „Котиджърс” трябва да се борят със зъби и нокти до края на сезона, ако искат да се спасят от изпадане. Тимът е 19-и с едва 17 точки, като се намира на цели 13 от първия над чертата Бърнли.

„Върджил ван Дайк определено напредна в своето развитие през последните години”, коментира 32-годишният Райън Бабел. „Мисля, че той може да бъде с още 30 процента по-добър. Все още усещам, че той играе само на 70 процента от възможностите си. Способен е на много повече. Може да бъде бърз, ако го поиска.”

„Той обаче има слабост. Не искам да казвам каква е тя. Не мисля, че във Висшата лига някой е успял да я извади на показ”, добави ветеранът.

Ливърпул гостува на Фулъм в неделя, 17 март, от 16,15 часа, а вие можете да проследите този мач чрез прякото предаване на  DIEMA SPORT 2 и онлайн PLAY DIEMA XTRA.