19 години от първия гол на Стивън Джерард за Ливърпул.  Историята обича да ни припомня за знаковите моменти, преврънали се в стълбове във фолклора на дадени клубове. Ето един такъв.

Джерард дебютира за тима на 29 ноември 1998 г. в двубой срещу Блекбърн, сменяйки Вегард Хегем. Първият гол на великия халф идва сезон след това - на 5 декември 1999 г. при успеха над Шефилд Уендзи с 4:1. Джерард поема топката в центъра, преминава като на парад през няколко играчи, влиза в наказателното поле и забива кълбото в долния десен ъгъл на съперниковата врата.

Началната точка на летописа, в който Джерард се превръща в една от най-големите легеди на клуба. Местният, който слиза от трибуните и поставя името си в залата на славата, редом до великани като Далглиш, Пейсли и Шенкли.

710 мача и 186 мача за Ливърпул между 1998 и 2015 г. След това той играе в един сезон за американския ЛА Галакси, преди да "окачи бутонките" и да се захване с треньорска дейност. Понастоящем е начело на шотландския Рейнджърс и се представя на прилично ниво.

Джерард е единственият футболист вкрвал едновременно на финалите за Купата на ФА (срещу Уест Хем, 2006 г.), Купата на Лигата (срещу Бирмингам, 1:1 (5:4 при дузпите), както на финалите в Шампионската лига (срещу Милан, 2005 г.) и в Купата на УЕФА (срещу Алавес, 2000 г.). В четирите двубоя головете му са решаващи и те носят трофеи за Ливърпул.

С тима на мърсисайдци е носител на една Шампионска лига, Купа на УЕФА и Суперкупа на Европа, както и две ФА Къп, три Купи на Лигата и една Камюнити Шийлд.