Бившият футболист на Ливърпул Майкъл Оуен засипа със суперлативи мениджъра на мърсисайдци Юрген Клоп. Оуен сподели мнение, че това е точният специалист за „червените“. Той допълни, че според него хората се наслаждават на германеца, като коментира, че мисли, че дори феновете на противниците харесват нрава на специалиста.

„Клоп се развива като перфектният човек за Ливърпул. Феновете го харесват. Той разкрива сърцето си пред тях. Винаги отива да поздрави играчите. И според мен не само заради футбола, но и като отношение като хората. В днешно време всички искат мениджърите да бъдат уважавани, но те да уважават феновете. Мисля, че Клоп се справя с тази задача“, започна Оуен, цитиран в предаването на DIEMA SPORT 2 - „Премиърлийг токшоу“.

„Измина времето, когато можеше да се отнасяш неуважително към играчите и трибуните. Така че, аз виждам Клоп като един модерен мениджър и този тип специалисти постигат успехи в наши дни“.

„Хората се наслаждават на това, което той говори, на усмивката. Мисля, че дори и феновете на останалите тимове го харесват в някаква степен“.

„Към това трябва да добавим тактическите му познания. Привлечените играчи са много добри. Ван Дайк е уникална покупка. Ливърпул има перфектният човек и трябва да надгради през новия сезон“, сподели още Оуен.

„През този сезон Ливърпул бе изключително впечатляващ. Разочароващо е, че с такъв актив от точки тимът не успя да вземе титлата. Мисля, че Ливърпул и Сити се стимулираха взаимно и аз бих бил много изненадан, ако те успят да повторят това и през следващия сезон. Прогресът, който Юрген Клоп постигна. Невероятен прогрес…сега вече човек може да види мърсисайдци като потенциален претендент за титлата в близките години с този специалист начело“, коментира за финал Оуен.