Мениджърът на английския шампион Манчестър Сити – Хосеп Гуардиола намекна, че контузеният плеймейкър на отбора Кевин де Брюин може да осъществи изненадващо завръщане в игра още в неделя. Тогава „гражданите” приемат Ливърпул в най-зрелищния мач от 8-ия кръг на Висшата лига.

Испанският наставник на „небесно сините” разкри също така, че друг от контузените му футболисти – левият бек Бенжамен Менди – също има немалки шансове да вземе участие в сблъсъка срещу „червените”. В момента Сити и Ливърпул имат по 19 точки и оглавяват класирането, като головата разлика е единственият фактор, който дава предимство на манчестърци.

До този момент Сити се справяше добре с отсъствието на ключова фигура като Де Брюин, който не е играл за тима от август насам. Тогава той увреди кръстни връзки в коляното си по време на тренировка. През тази седмица белгийският национал изуми всички, като се завърна към тренировките, а дори и така малко хора очакваха, че той би могъл да бъде на линия за срещата срещу Ливърпул (още повече, че не получи повиквателна за Белгия).


Гледайте зрелището Манчестър Сити – Ливърпул от 8-ия кръг на Висшата лига в неделя, 7 октомври, от 18,30 часа в пряко предаване по DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.


„Днес той игра в тренировката. Ще преценяваме утре”, бе лаконичният коментар на Пеп. „Всички са окей. Фабиан Делф е единственият, който не е на линия, но другите са наред.”

„Бенжамен Менди също поднови тренировки. Илкай Гюндоган остава под въпрос (след удара, който получи срещу Хофенхайм в средата на седмицата – б.р.).”

„Ливърпул е топ отбор. Те са един от двата най-велики клуба в Англия. Разполагат с много оръжия”, добави още Гуардиола. „Всеки двубой е напълно различен. В нашия първи мач от Шампионската лига срещу тях миналия сезон се представихме добре, като изключим края на първото полувреме. У дома също изиграхме добър двубой. Няма значение, че изгубихме. Откакто Юрген Клоп пое Ливърпул, те получиха много оръжия да атакуват при контраатаките и статичните положения. Така те съумяват да се възползват от грешките на противника.”

„Те са много силни в това да изградят истинска атака, а трите им момчета отпред (Садио Мане, Роберто Фирмино и Мохамед Салах – б.р.) си взаимодействат много добре. Те са много качествен отбор и през миналия сезон играха финал в Шампионската лига”, допълни още Пеп.