Наби Кейта е получил навяхване след влизането на Пол Погба, но е извадил късмет, че контузията му не е била по-тежка, сподели помощник-треньорът на Ливърпул Пеп Лайндерс.

Погба получи директен червен картон след намеса на VAR за шпагата си срещу гвинееца, който напусна „Олд Трафорд“ на носилка.

„Винаги дискутираме и понякога се оплакваме от рефера или от VAR, но системата е въведена точно за такива случаи, да защитава играчите. Беше лошо влизане, има навяхване, можеше да е далеч по-зле, ако кракът му беше в тревата. Ще следим ситуацията ден за ден, но навяхването е болезнено, разбира се“, започна Лайндерс на днешната пресконференция преди визитата на Престън за Купата на Лигата в сряда вечер.

 

Асистентът на мениджъра Юрген Клоп даде информация и за състоянието на Джеймс Милнър, който също напусна принудително терена заради проблем в адуктора. „Джеймс усети стягане в адуктора, но след това Мейсън Грийнууд напредна по крайната линия и Милнър показа, че винаги поставя отбора пред себе си - направи спринт, за да спре контраатаката. Това говори много за неговата воля и за това как се раздава за тима. Вероятно ще отсъства до следващата пауза за националните отбори. Вече разговаряхме с него, той има важна роля. Моята е помощник-треньор, но със сигурност може да определите и Джеймс Милнър като такъв“.

„Тиаго все още не е на разположение, но възстановяването му върви добре. Срещата с Брайтън вероятно е твърде скоро за него. Той почти е готов за игра, а това е много важно за нас. Следим състоянието и на Фабиньо. Той може да се завърне или утре, или през уикенда“, завърши Лайндерс.