Полузащитникът на Уулвърхемптън Рубен Невеш даде сериозен повод за спекулации по свой адрес, след като заяви, че единствените фенове във Висшата лига, които могат да се мерят с тези на „вълците”, принадлежат на Ливърпул.

22-годишният футболист е един от седмината португалци в състава на Нуно Еспирито Санто, който в петък завоюва Азиатската купа на Висшата лига след победа с дузпи над Манчестър Сити във финала. Предвид мащабната иберийска колония в Уулвс, не е учудващо, че Невеш се чувства като у дома си. И все пак паралелът с Ливърпул определено ще породи коментари на Острова.

„Чувствам се у дома си в Уулвърхемптън. Невероятен е начинът, по който феновете приемат всички футболисти в клуба”, заяви Невеш пред „Мирър”. „Има само един клуб във Висшата лига, който може да се доближи до нашите фенове и начина, по който те ни подкрепят. Това е Ливърпул.”

„Нашите фенове са най-добрите и те превръщат стадиона ни в едно трудно място за противниците, затова не мисля за други клубове. Фокусирам се върху работата си да помогна на Уулвс да стане по-силен тим и да постигнем велики неща. Обградил съм се с хора, които ме съветват да мисля по този начин, за да мога да играя моя футбол. Това е нещото, което обожавам да правя”, завърши Невеш.