Привърженикът на Ливърпул Шон Кокс най-накрая се завърна в своята къща почти две години, след като стана обект на брутално нападение от привърженици на Рома край „Анфийлд”. Съпругата на Кокс – Мартина, сподели, че мъжът и е направил поредната важна стъпка в своето възстановяване, след като бе жестоко пребит на 24-и април 2018-а година, в следствие на което остана в кома за близо три месеца.

Ирландецът се лекува в болница в Дъблин, след като прекара време и в Уолтън Сентър в Ливърпул. Снимка във официална страница от социалните мрежи на Кокс с часа в ръка с неговото семейство потвърди, че той за пръв път от две години насам се е завърнал вкъщи в Дънбойн.

„Това е ден, в който нашето семейство най-сетне може да погледне напред от толкова много време. Шон измина дълъг път досега, но да е тук с нас е невероятно голяма крачка за фамилията ни, която е заедно пак. Не мога да благодаря толкова, колкото искам на хората, които помогнаха на Шон през тези две години. Без съмнение тази подкрепа направи този ден възможен”, каза още Мартина.

30-годишният италианец Симоне Мастрели, който бе осъден на три години и половина затвор през миналия февруари, се призна за виновен.