Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп нямаше кой знае какво да каже след унизителното 1:4 от Тотнъм, което трябваше да преглътне в 9-ия кръг на Висшата лига. Германецът заяви, че резултатът изцяло отразява лошото представяне на тима му, който можеше да инкасират далеч повече попадения.

Безсърдечни шпори разкъсаха на 4 плътта на Ливърпул

„Това беше зле, зле, зле. В решаващите мигове тяхното желание беше много по-силно от нашето”, коментира наставникът, чийто тим се срина до 9-ото място.

„Целият мач и резултатът – всичко е по наша вина. Тотнъм беше добър, те имаха нужда да се представят добре, но ние твърде много ги улеснихме.”

„Първият гол дойде след хвърляне на тъч, а ние не бяхме по местата си. Това беше просто лоша, лоша, лоша игра в отбрана. Вторият гол падна след контраатака, а когато топката минаваше над Деян Ловрен, вече беше твърде късно. Ако аз бях на терена в тази ситуация, Хари Кейн никога нямаше да получи тази топка.”

„Нашият гол донякъде върна шансовете ни, но днес няма за какво друго да си говорим. Третият гол за Тотнъм – ситуацията беше напълно ясно. Направихме фаул, а после всичко, което се случи, бе по наша вина. При четвъртия Тотнъм спечели и „втората”, и „третата” топка.”

„Точно тогава всичко приключи. Излязохме тук да постигнем резултат, а не получихме дори една секунда да го постигнем.”

„Сега трябва да разберем, че ние сме единствените виновни за това и никой друг. Разбира се, можем да поправим нещата и трябва да го сторим като хората”, допълни Клоп.