В края на първото полувреме на Кристъл Палас и Ливърпул през изминалия уикенд се случи полемична ситуация. Тогава домакините реализираха гол чрез Джеймс Томкинс, но след преразглеждането чрез ВАР, попадението бе отменено.

Причината бе нарушение на Джордан Аю срещу Деян Ловрен в борбата за по-добра позиция в наказателното поле, след което пък Джеймс Томкинс засече топката във вратата на лидера в класирането. Бившият елитен съдия в Англия Дърмът Галахър призна, че системата и хората зад нея са взели правилното решение.

„Когато видим положението от няколко ъгъла, аз не мога да кажа нищо друго, освен че това е фаул. Ако съм тук в понеделник и този фаул не е отсъден, вие ще ме питате как е възможно това? Има физически контакт, а това са фаулове, в които ВАР вижда и работи. Мисля, че е много трудно да не отсъдиш нарушение”, призна Галахър пред Sky Sports.

Бившият рефер също така призна, че ситуацията, в която Рахийм Стърлинг от Манчестър Сити вкара трети гол за отбора и срещу Челси е коректно отменена. „Засадата си е засада и може да се види на линиите”.