Още веднъж, представянето на Трент Александър-Арнолд срещу Реал Мадрид в реванша от 1/8-финалите на Шампионската лига предизвика много въпроси. Може да се каже, че от дефанзивна гледна точка, няма голяма промяна в играта. Крайният защитник на Англия изглежда е играч, който не обръща явно много внимание на критиките и се придържа към играта така, както я разбира той самият.

"Не е достатъчно добър в защита", заяви "легендата" на Ливърпул Джейми Карагър, който отразяваше мача за CBS Sports в Америка. Слабостите на Александър-Арнолд, продължи Карагър, станаха толкова очевидни и толкова тревожни, че Ливърпул, според него, трябва да обмислят покупката на нов десен бек това лято, за да осигурят конкуренция и стимул за своя местен герой.

Друг е въпросът дали ще стане или не. Знаем, че Ливърпул се е насочил към основна промяна на халфовата линия през следващия трансферен прозорец, като по-голямата част от бюджета им е заделен за играчи като Джуд Белингам, Мейсън Маунт и Матеус Нунеш.

Но каквото и да се случи, едно е ясно. Дебатът около Александър-Арнолд вероятно ще продължава и продължава...

Върджил ван Дайк, например, видя как формата му се понижава, както и Фабиньо. Анди Робъртсън не достигна най-добрите си нива, докато Джордан Хендерсън изглеждаше като играч в упадък. Дори Мохамед Салах, най-добрият голмайстор и талисман, беше нагоре и надолу в своето представяне.

Александър-Арнолд обаче изглежда привлича най-много внимание и най-много критики. Може би това е цената, която плаща, като се има предвид обилните похвали, които получи, когато се превърна в един от най-талантливите (и успешни) английски футболисти на своето поколение.

Това представлява проблем, особено когато се сблъскате с хора като Маркъс Рашфорд, Уилфред Заха, Джак Грийлиш, Габриел Мартинели или Винисиус Жуниор, топ играчи от най-висока класа, които безмилостно ще експлоатират всяка слабост в играта на краен защитник.

Позиционирането на Александър-Арнолд често е критикувано, но това може да се отдаде главно на изискванията на неговия мениджър, който иска той да играе високо на терена, за да повлияе на атакуващата игра на Ливърпул. По-притеснителното е липсата му на интензивност, когато атакува топката, и склонността му да реагира твърде късно, или изобщо да не реагира, на опасност в и около наказателното поле.

Колкото и добър футболист да е той, тези неща ще продължат да струват много на отбора му и да предизвикват погледи върху играта му.

Другата страна на монетата, разбира се, е, че това, което Александър-Арнолд носи на Ливърпул с топката, е ненадминато.

Толкова голяма част от играта на "мърсисайдци" минава през него. Независимо дали става въпрос за ударите му в наказателното поле или от дистанция, или за неговите остри, търсещи пасове към предни играчи от дълбочина, Александър-Арнолд е постоянно замесен в атаките на тима. Неговата статистика за асистенции и създадени положения показват приноса му към нападението на Ливърпул.

Как щеше да липсва на Ливърпул, ако не беше там? Човекът, когото замени в отбора, Натаниел Клайн, който беше добър играч и стабилен защитник, но отборът на Клоп никога не би достигнал височините, които има с него в отбора, тъй като стилът на германеца се нуждае от играта на Трент.

Мърсисайдци се нуждаят от силните страни на Александър-Арнолд толкова много сега, колкото някога. Въпросът по-скоро е как могат да минимизират слабостите му.