Лидерът Ливърпул измъкна 1:1 при гостуването си на Уест Хем в мач от 25-ия кръг на английското футболно първенство. Възпитаниците на Юрген Клоп записаха второ поредно равенство във Висшата лига и с актив от 62 точки останаха на върха, но вече имат аванс само от 3 точки пред шампиона Манчестър Сити.

Лондончани пък прекъснаха серия от две поредни загуби без отбелязан гол и с 32 точки заемат 12-ото място. Домакините започнаха добре мача, но Хавиер Ернандес-Чичарито и Аарън Кресуел не намериха целта от изгодни позиции. Ливърпул поведе в 22-ата минута, когато Адам Лалана изведе в дясно Джеймс Милнър, който беше в засада, но съдиите не я отсъдиха, а след неговото ниско центриране към границата на малкия пеналт Садио Мане прати топката в мрежата. Уест Хем изравни пет минути по-късно.

След заучено положение от фаул Фелипе Андерсон изведе Михаил Антонио в дясно в наказателното поле и той с удар по диагонала преодоля Алисон. Малко преди почивката Деклан Райс пропусна отличен шанс да изведе столичани напред, след като отблизо с глава не успя да намери вратата след центриране на Андерсон от фаул. След почивката Мохамед Салах на три пъти стреля опасно, а Марк Нобъл пропусна шанс да вкара втори гол за домакините. В самия край Дивок Ориги можеше да донесе успеха на Ливърпул, но стреля право в тялото на Лукаш Фабиански.

Вижте анализа на мача от предаването "Премиърлиг токшоу" по DIEMA SPORT 2.