Спортният психилог на Ливърпул Лий Ричардсон работи неуморно през последните дни с играчите на отбора, за да не бъде допуснато нервите от създалата се пандемична ситуация да превземе мислите на състезателите. 

"Мърсисайдци" се нуждаят от едва два успеха до края на кампанията, за да заявоюват бленуваната първа титла от 30 години за клуба. Пандемията от коронавирус обаче хвърли огромни съмнения върху завършването на футболния сезон на Стария континент, като даже съществува възможност сезонът да бъде обявен за нулев. 

Сценарият изглежда почти изключен на този етап поради редица фактори, но ръководството на клуба иска да предпази играчите си всякакви подобни мисли. Ричардсон поддържа всекидневен контакт с играчите и следи да им припомни, че просто трябва да се концентрират върху нещата, които са под техен контрол и че почти сигурната титла просто ще почака малко.

Психологът отделно е посъветвал състезателите да гледат в перспектива, да са внимателни с постовете си в социалните мрежи и като цяло да държат чувството си за хумор.