Дербито от третия кръг във Висшата лига на Англия между отборите на Ливърпул и Арсенал бе преместено с 15 минути от 22,15 (20,15 местно) за 22,00 часа (20,00 местно). Това стана факт, след като министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън анонсира новите мерки против пандемията от коронавирус.

Те са свързани с това, че пъбовете на Острова ще бъдат затворени след 22 часа (английско време), и ако се беше запазил часа, то феновете щяха да пропуснат последните 15 минути от срещата на мача, който ще се играе на „Анфийлд”.

Gulliver/GettyImages
82 снимки

Sportsmail твърди, че от Премиър лийг са насрочили вече срещата за 15 минути по-рано, а нея може да я гледате на живо по DIEMA SPORT 2, както и на онлайн-платформата PLAY DIEMA XTRA. Сайтът Gong.bg пък ще следи всичко интересно от Ливърпул за вас.

Джонсън обяви новината в живо излъчване във вторник вечер, че всички пъбове, барове и ресторанти в Англия ще затварят врати в 22,00 часа от четвъртък, като според министърът това е добра мярка със справяне на пандемията от COVID-19.

Очаква се всички бъдещи късни двубои, които се излъчват по телевизията, да бъдат изтеглени за най-късно 20:00 часа (английско време).