Пътищата на Ливърпул и Желко Бувац се разделиха през 2018-а, след като дългогодишният асистент на Юрген Клоп изненадващо напусна отбора. Това се случи през пролетта на миналата година, седмици преди злополучния тогава финал за „червените” в Шампионската лига, загубен от Реал Мадрид с 1:3. Журналистът, близък до мениджъра Юрген Клоп – Ралф Хонигщайн, потвърди частица от причината роденият в Босна и Херцеговина специалист да си тръгне.

„Всички в Ливърпул са забелязали в последните месеци на работа от Бувац, че босненецът е спрял да говори с почти всички”, написа Хонигщайн в обновената автобиография на Клоп.

„Същевременно асистентът на Юрген Клоп изглеждал прекалено недоволен от нарастващото влияние на друг помощник в щаба му – Пепийн Линдерс. Харизматичният холандец бързо е станал любимец на футболистите и е осъществил специална връзка с тях. Това хич не се е понравило на Желко Бувац, който просто не е могъл да работи вече заедно с Юрген Клоп”, продължава авторът в книгата.

Клоп и Бувац работиха заедно 17 години поред. Дуетът им започва през 2001-а година в Майнц 05, след което отиват в Борусия Дортмунд през 2008-а година. Двамата работиха заедно в първите две години и половина на Клоп край Мърсисайд.