Левият краен защитник на Ливърпул Алберто Морено явно е намерил следващия си клуб. Според информация на „Ливърпул Екоу” испанецът вече има подписан предварителен договор с Лацио.

Известно е, че договорът на 26-годишния футболист изтича в края на сезона и няма да бъде подновен. Той така и не спечели доверието на мениджъра Юрген Клоп, макар и германецът да даде доста шансове на играча да се докаже. През миналия сезон започна големия възход на Андрю Робъртсън, който тотално узурпира позицията по левия фланг на отбраната. Когато шотландецът не е на разположение, Клоп търси креативни решения с Джеймс Милнър, вместо да заложи на Морено.

Ливърпул приема задаващата се раздяла с Морено напълно спокойно, тъй като ще разчита на собствен кадър като резерва на Робъртсън. Става дума за таланта от младежкия тим Адам Люис, който вече е направил впечатление на Клоп и неговия треньорски щаб. Англичанинът е на 19 години и със сигурност все още не е напълно готов във физически аспект за живота във Висшата лига, но ще получава своите шансове.

Показателно е, че младокът също така има немалко тренировки с първия тим и беше част от състава, който изкара кратък лагер на Марбея миналия месец. Адам Люис все още няма мач за първия тим на „червените”, ала като нищо това би могло да се промени през следващия сезон.