Мнозина очакваха това да е последният сезон на Роберто Фирмино на "Анфийлд", след като имаше поредица от контузии, които го накараха да играе малка роля в предишната кампания. Бразилецът обаче беше един от най-забележителните играчи в отбора на Юрген Клоп през 2022/23 досега, като вече отбеляза девет гола във всички състезания.

Добрата му форма предизвика предположения, че той може да си спечели нов договор и достоверен журналист сега съобщи, че това може да е така. Според Флориан Плетенберг от Sky Germany, който има тесни връзки с агента на Клоп, преговорите за договора на Фирмино "напредват много добре", но "все още не са на финалната права".

Плетенберг добавя, че Фирмино "наистина може да си представи" да удължи договора си с мърсисайдци и има "перфектни" отношения с Клоп. Като се има предвид добрата форма на Фирмино, не би било истинска изненада клубът да му предложи нови условия.

Ако посвети бъдещето си на клуба, все още има всички шансове Ливърпул да се опита да засили атакуващите си възможности, като Плетенберг също свързва "червените" с нападателя на Ред Бул Залцбург Ноа Окафор. Офанзивният играч на Австрия, който може да играе на няколко позиции в предната линия, също се смята за интересен за Манчестър Сити и Милан, като Плетенберг твърди, че е възможен трансфер през зимата.