Легендата на Ливърпул - Роберто Фирмино, публикува в личния си профил в социалните мрежи емоционална реч за раздялата си с мърсисайдци. Бразилецът напуска клуба след осем успешни години на „Анфийлд“.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

След като дойде от немския Хофенхайм през 2015-а година, Фирмино вкара 111 гола в 362 мача за клуба, като спечели всички възможни големи трофеи. Той бе изпратен със страхотни овации от феновете на Ливърпул след последния домакински мач на отбора с Астън Вила (1:1).

„Осем години в Ливърпул приключват за мен и моето семейство след няколко дни“, започва Фирмино, който говори пред близките си, съотборниците си и техните семейства.

„Естествено, вече знаех за Ливърпул, когато пристигнах тук от Германия преди осем години. И все пак нямах представа... Нямах представа колко много страст има в клуба. И каква огромна, огромна роля играе този клуб в живота на толкова много хора по света. Не знаех колко положително луди и колко страстни са хората, които работят в този клуб, и колко много означават за тях този клуб и този стадион“.

„И истината, истината е, че никога не съм мечтал, че е възможно да постигнем това, което постигнахме заедно. За мен беше честта на живота ми досега да бъда част от това семейство на Ливърпул. You’ll Never Walk Alone!”, завършва емоционално Фирмино

След това капитанът на клуба - Джордан Хендерсън, подари на бразилеца фланелка на Ливърпул, а после нападателят беше прегърнат от целия отбор. Все още не е ясно къде ще продължи кариерата си 31-годишният Фирмино, като се говори, че към него има интерес от испанските грандове Реал Мадрид и Барселона.