Желанието за съвършенство по време на тренировките всеки ден на „Мелууд” прави така, че Ливърпул да се представя на най-високо ниво. Това потвърди Андрю Робъртсън пред клубни сайт на мърсисайдци.

След като Ливърпул стана носител на Шампионската лига за шести път през миналия сезон, то през новия „червените” стартираха с 12 точки в първите си четири мача от Премиър лийг, както и спечелването на Суперкупата на УЕФА.Капитанът на Шотландия потвърждава, че целият отбор се раздава на 100% и това прави нужното за Ливърпул да продължава напред в развитието си.

„Стандартът е висок, защото се раздаваме във всяка една тренировка за следващия мач. Винаги искаме повече от себе си”, сподели №26 пред шотландските медии.

„Мениджърът изисква това от нас, както и щабът, който е до него. Не ни се позволява да се разсеем и за миг, щом тренираме, а това прави така, че сме готови в следващите мачове. Разбира се, че ще имаме слаби мачове, тъй като това е нормално. Но това няма да е от липса на тренировки и опити, защото това го правим напълно. Нужно е да си подготвен винаги на максимум, за да бъдеш голям отбор”, продължи левият бранител на европейския футболен крал.

Анди Робъртсън

източник: Gulliver/Getty Images

Робъртсън потвърди, че неговото израстване, откакто играе на „Анфийлд” е подчертано голямо. „Мисля, че се подобрявам ежедневно, дори когато не играя. Може би сега вече доста хора говорят за мен, отколкото преди, но аз продължавам да се уча. Знаех, че ще имам своя шанс и бях подготвен възможно най-добре, за да докажа какво мога. Исках да съм убеден, че ще бъде достатъчно и се грижех за себе си. Гледах как се иска от мен да играя и как моите играчи се справят, защото връзката в един отбор е много важна. Може би ми отне малко време да се напасна към отбора, но смятам, че се справих, но вече не гледам към този период. Доволен съм, а всеки, който ме познава знае, че изисквам от себе си все повече, за да помагам на отбора и страната си”, завърши Андрю Робъртсън.