Нападателят на Ливърпул Садио Мане не смята да живее на лаврите от страхотния си сезон 2018/2019 и обеща пред „червените” фенове, че ще се постарае следващата кампания да бъде още по-успешна за него.

27-годишният сенегалец изпрати най-успешната футболна година в своята кариера с 26 гола във всички турнири за новия европейски клубен шампион. То завърши само на попадение зад Мохамед Салах, който за втора поредна година стана топреализатор на клуба. Двамата обаче – наред с Пиер-Емерик Обамеянг от Арсенал – си поделиха голмайсторския приз във Висшата лига, където отбелязаха по 22 попадения.

Очевидно е, че Мане не възнамерява да спира дотук. „Ако трябва да бъда честен, мисля, че подобрих значително моя завършващ удар”, каза той.

„Всичко беше позитивно, защото мога да кажа, че всеки от сезоните ми тук е по-силен от предишния. Това е важно за моето развитие. Опитвам се да работя по-усърдно, за да ставам по-добър и по-добър.”

„Феновете ни изиграха важна роля през този сезон. Имаше трудни мачове у дома и те винаги бяха зад нас. Продължавайте така, защото имаме нужда от вас! Много е важно.”

„Привържениците правят клуба специален. Понякога може да имаме лош ден и ако феновете ти внесат повече мотивация, това е позитивно както за нас, така и за тях.”

„Разполагаме с разкошен, разкошен отбор. Бъдещето може да се окаже вълнуващо. Ще опитаме да създадем нещо специално”, допълни Мане.