Ливърпул ще инициира късен фитнес-тест за Мохамед Салах и Жоел Матип преди неделния дуел срещу Манчестър Юнайтед. Сигурно е, че Алисон Бекер се завръща в отбора на Юрген Клоп.

Египтянинът Салах бе контузен при победата с 2:1 над Лестър Сити, последният мач преди националната пауза. Камерунецът Матип пък е аут от победата с 1:0 над Шефилд Юнайтед през миналия месец.

„Алисон изглежда напълно възстановен. Другите вече направиха занимание, а предстоят още две. Трябва да видим как ще се справим с тази ситуация, но има още две тренировки”, призна Клоп пред Sky Sports.

„Изглеждат добре и тримата, но няма нищо сигурно. Салах и Жоел ще трябва да минат през фитнес-тест, за да се подсигурим”, коментира още Клоп.

Запитан каква наслада му носи дуела Юнайтед – Ливърпул, германецът каза: „Голямо. Това е солта на супата. Готвим се за този мач цяла седмица, но е след национална пауза. Същото е и за двата отбора. Играчите, които играха за националните си отбори, се върнаха здрави, което е много важно. Имахме три-четири дена за тренировки, което е супер. Обичам така”.

Ливърпул може да изравни най-добрата победна серия във Висшата лига – от 18 поредни на Манчестър Сити, ако победи Юнайтед. Клоп ще трябва да победи Ман Юнайтед, за да я изравни, нещо, което не е правил с Ливърпул във Висшата лига.

„Не знаех, че не сме печелили тук, откакто съм аз, тъй като не мисля за тези неща. Нека опитаме да е за първи път и да се представим по възможно най-добрият начин. Ако те ни победят, поздравления. Няма как да сме нервни, след като сме в такава серия и правим история. Момчетата са спокойни и много амбицирани”, продължи Клоп.