Новото попълнение на Ливърпул Мохамед Салах не скри емоциите си след като най-накрая премина в английския клуб. Бившият ас на Рома парафира дългосрочен контракт в средата на седмицата, а сделката би могла да се окаже рекордна за мърсисайдци, ако се активират и бонусите.

Платената сума има равностойността на 34,3 милиона паунда, което е само на 700 хиляди от парите за най-скъпото попълнение в клубната история – това на Анди Керъл през 2011 година. Засега точният размер и типът бонуси все още не са известни, макар че на Апенините спекулират, че ако всички те станат дължими, общата сума може да достигне 50 милиона евро (около 43,7 милиона паунда).

Салах официално е футболист на Ливърпул

„Много се вълнувам да бъда тук”, заяви Салах в първото си интервю като играч на Ливърпул. „Бях в Египет, а преди три дни дойдох в Ливърпул. Щастлив съм. Всеки знае, че това е голям клуб. Трябва да направим нещо в името на феновете и да спечелим трофей”, добави 25-годишният играч.

„Гледах голяма част от мачовете на отбора през миналия сезон, играчите се представиха много добре. Надявам се през новия сезон да бъдем дори по-добри. Изключително се вълнувам да работя с Юрген Клоп. Всички знаят, че той е страхотен мъж и удивителен треньор. Нямам търпение да започне кампанията.”

Ливърпул и Фирмино със страхотен жест към феновете

„С кого искам най-много да играя? Всички бяха на ниво през миналия сезон. Мане имаше фантастична кампания, Коутиньо, Фирмино, Лалана – и те също. Не искам да посочвам само едно име.”

„Определено се завръщам в Англия като по-добър играч. При първия път (в Челси – б.р.) дори характерът ми беше друг, бях хлапе – на 20-21 години. Сега съм четири години по-голям и всичко е различно. Натрупах доста опит в три клуба: първо в Челси, после във Фиорентина, а накрая – в Рома.”

„Ливърпул не е печелил титлата във Висшата лига от доста време. Разполагаме със страхотен отбор и много добри футболисти. Миналата година си личеше, че всички в отбора даваха играеха на 100 процента, за да спечелят трофей. Всеки може да се увери, че и Юрген Клоп се раздаде на максимум. Надявам се с общи усилия да донесем трофей на клуба, феновете и на нас самите.”

Салах получи възможност да носи в Ливърпул екипа с любимия си номер 11, а това стана възможно, след като Роберто Фирмино реши да вземе деветката. „Първо и преди всичко, оценявам това, което Фирмино направи. Благодаря му от сърце. Харесвам номер 11. Това беше номерът ми в Рома, нося същият и в националния отбор на Египет. Няма как да не съм благодарен на Фирмино”, допълни Салах.