Мохамед Салах описа „невероятното си чувство”, след като е спомогнал на Ливърпул да преустанови 30-годишната суша и да стане шампион за 19-и път на Англия. Мърсисайдци триумфираха за първи път с титлата от 1990-а година миналия четвъртък, като отборът я добави към спечелените през последната година Шампионска лига, Суперкупа на Европа и Световното клубно първенство през 2019-а.

Говорейки пред сайта на клуба, Салах, който има 21 гола за отбора през този сезон, изрази емоциите си след постигнатото. „Това е невероятно чувство да спечелиш такъв трофей. Невероятно е това да стане след толкова много години за този клуб. Не мога да го опиша с думи, тъй като е трудно. Когато дойдох, казах, че искам да спечеля Висшата лига – това беше първото нещо, което ми дойде на ума. Исках нея и Шампионската лига. Хората винаги казват, че трябва да избираш, но сега аз мога да кажа, че избрах двете”, каза Мо Салах.

„Тази купа значи много за града. Всеки е полудял от щастие след този резултат. Невероятно е и за всички фенове по целия свят. Без тяхната подкрепа нямаше да се справим”, допълни той.

Салах стана през този сезон първият играч вкарал повече от 20 гола в три поредни сезона за Ливърпул от Роби Фаулър през 90-те години на миналия век. Египтянинът има 92 гола в 145 мача за „червените”. „Страхотно е да вкарвам голове, които да помагат на отбора да печели мачове. Чувствам се щастлив, справям се добре и работим здраво с отбора, за да печелим още и още. Всичко е добре за мен и се наслаждавам”.

Салах отправи и специално съобщение към феновете на отбора и тяхната роля, за да върнат титлата обратно на „Анфийлд”. „Правим всичко, за да бъдат щастливи, но без тяхната помощ това няма да е възможно. Те вършат страхотна работа с подкрепата си у дома, но и при гостуванията. Щастлив съм – Ливърпул, това е за вас”, завърши Мохамед Салах Гали.