Голямата звезда на Ливърпул Мохамед Салах би искал да прекара остатъка от кариерата си в Ливърпул, но твърди, че бъдещето му „зависи от клуба“. Това заяви нападателят в интервю за „Sky Sports“.

По-рано „червените“ подновиха договорите на редица основни играчи на тима, включително Трент Александър-Арнолд, Алисон, Фабиньо, Върджил ван Дайк, Андрю Робъртсън и на капитана Джордан Хендерсън. Но Салах, на когото му остават по-малко от две години от контракта, е този, чието дългосрочно бъдеще все още не е обвързано.

Преговорите не се отразиха на представянето на 29-годишния египтянин, който отбеляза 12 гола в 11 мача през този сезон, а Ливърпул е в челото на класирането във Висшата лига, на точка зад лидера Челси преди неделното дерби срещу Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд“.

„Ако ме питате, бих искал да остана до последния ден от футболната си кариера тук, но не мога да кажа много за това – не е в моите ръце. Зависи какво иска клубът, а не аз. В момента не мога да си представя да играя срещу Ливърпул. Това би ме натъжило. Трудно е, не искам да говоря за това, но това ще ме натъжи много, но нека видим какво ще се случи в бъдеще“, каза Салах пред „Sky Sports“.

Салах ще влезе в неделния сблъсък на „Олд Трафорд“, като първият играч на Ливърпул, отбелязал в девет последователни мача, след като реализира дузпа при победата във вторник в Шампионската лига над Атлетико Мадрид с 3:2.

Египтянинът приветства оценката на мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп, че е „най-добрият играч в света“ в момента и заяви, че първото място винаги е било неговата цел.

 „Звучи ми страхотно, но не мога да кажа, че съм най-добрият играч в света – някои хора биха се съгласили, други не. Просто съм щастлив от представянето си в момента, но винаги бих казал, че това е мнение“, каза още нападателят.

„Винаги съм имал амбицията да бъда най-добрият играч в света. Не е нужно да лъжа. Това е нещо, което ме кара да работя много усилено и просто да се опитвам да бъда най-добрата версия на себе си. В моята глава аз съм най-добрият играч през цялото време. Опитвам се да имам тази увереност в себе си. Няма значение дали някои хората са съгласни с теб или не“, сподели още Салах.