Човекът във форма и голямата звезда на Ливърпул Мохамед Салах, който отбеляза хеттрик и даде аситенция при разгрома с 5:0 над Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд“, заяви, че първата му цел е отборът да побеждава и докато това става, той ще бъде повече от щастлив.

Египетският национал вече има 10 попадения и 5 асистенции в първенството, като след вчерашния двубой срещу „червените дяволи“ се превърна и най-резултатният африкански футболист във Висшата лига.

Gulliver/GettyImages
16 снимки

„Мисля, че е страхотно да спечелим с 5:0 като гост. Знаехме преди мача, че ще бъде трудно, ако не играем нашия футбол. Успяхме да го направим от самото начало и така мачът стана по-лесен. Трябваше да дадем 100% от нас и да доминираме. Мисля, че успяхме. От самото началото просто опитвахме да играем нашия футбол, да вкараме топката между линиите, да я задържаме възможно най-дълго и да създаваме шансове“, заяви Салах.

„Честно казано, докато отборът продължава да печели, аз ще съм повече от щастлив. Винаги се опитвам да правя асистенции. При първия гол можех да завърша сам, но подадох на Наби. Винаги се опитвам да дам най-доброто от себе си, за да печели отборът. Това е най-важното“, продължи нападателят.

„Спечелихме титлата преди две години и знаем какво е нужно, за да го направим отново. Победата срещу Ман Юнайтед е нещо наистина голямо, но в крайна сметка това са само три точки. Трябва да се фокусираме върху мачовете, които предстоят“, допълни още Салах.саах