Ливърпул докладва Мохамед Салах пред полицията, след като египетският футболист използва мобилния си телефон, докато шофира колата си. Клубът пристъпи към подобни действия, след като заснетите от фенове кадри започнаха да циркулират в интернет.

Видеоклипът е публикуван онлайн и показва как Салах ползва своя телефон в автомобила си, докато е наобиколен от деца, които искат да привлекат вниманието му. Нападателят се занимава с телефона си и по този начин не обръща внимание на феновете си. Случилото се е ден след победата с 4:0 срещу Уест Хем от първия кръг на Висшата лига, на „Анфийлд“.

В понеделник сутринта Салах и съотборниците му са имали възстановителна тренировка на клубната база.

В 13 часа от полицията в Ливърпул разпространиха информация, че са били алармирани за футболист, който използва мобилен телефон, докато шофира и благодариха за подадения сигнал.

„Клубът обсъди с играча случилото се, след което информирахме полицията за видеото и обстоятелствата, при които е заснето“, заяви говорителят на Ливърпул.

„Говорихме с играча и ще се занимаем с всякакви последващи действия вътре в клуба. Нито от Ливърпул, нито футболистът ще правят допълнителни коментари по въпроса“, добави говорителят.

Повече коментари по случая няма да бъдат правени, а въпросът ще бъде разглеждан като вътрешна работа на клуба.

Полицията в Мърсисайд заяви: „Получихме информация за видео, за което се смята, че показва футболист, използващ мобилен телефон по време на шофиране. Това е предадено на съответния отдел. Благодарим, че ни уведомихте.“