Ливърпул продължи серията си без загуба във Висшата лига на Англия, като в 9-ия кръг надигра трудно Хъдърсфийлд навън с 1:0. Единственото попадение беше дело на Мохамед Салах, с което египтянинът прекъсна серията си от 4 последователни срещи без гол. Определено обаче "червените" играха много под обичайното си ниво, а в немалки периоди от мача контролът беше изцяло на страната на домакините.

Предвид предстоящия мач в Шампионската лига през седмицата, а също и проблемите на немалко играчи с контузии след паузата за националните отбори, Юрген Клоп си позволи доста експерименти с единадесеторката. Джо Гомес от центъра на защитата мина да играе десен бек, докато Деян Ловрен зае мястото му до Върджил ван Дайк в центъра. Адам Лалана записа първи мач като титуляр през сезона и заформи изцяло английска халфова линия заедно с Джеймс Милнър и Джордан Хендерсън. В атака пък шанс получи триото Мохамед Салах-Даниел Стъридж-Джердан Шакири.

Началото на срещата съвсем не беше на висока скорост, а Ливърпул имаше леко предимство във владеенето на топката и точността на подаванията. Въпреки това гостите не успяваха да разбият много добре плътния защитен блок на Хъдърсфийлд. В първия случай когато това се удаде на „червените”, докато топката се движеше по тревата, се стигна и до попадение. В 24-ата минута Джо Гомес блесна с много добро подаване към Шакири в половината на противника, а швейцарецът напредна и пусна в коридор за набралия скорост Салах. Той без проблем стигна топката и изненада, като нанесе шут с по-слабия си десен крак. Изпълнението му беше достатъчно клинично, а топката срещна десния стълб преди да спре в мрежата – 1:0.

Попадението доведе до солидна активизация в редиците на Хъдърсфийлд. „Териерите” вкараха далеч повече агресия и започнаха да доминират. В 32-ата минута късметът не беше на страната на домакините при далечния изстрел на Джонатан Хог, който разтърси десния стълб зад Алисон Бекер.

Две минути преди края на полувремето Лоран Депоатр се измъкна зад гърба на защитниците, овладя и с техничен удар преодоля вратаря на Ливърпул. Попадението обаче беше отменено заради засада, каквато действително имаше.

След почивката Ливърпул отново беше поставен под натиск. В 55-ата минута Ловрен изтърва тотално Депоатр, който засече с глава центрирането от фланга. За късмет на гостите изстрелът му не беше много силен, а Алисон плонжира и улови топката във въздуха.

В средата на полувремето Ливърпул изтърва най-доброто си положение, като Салах получи на скорост пред дъгата и останал само с един бранител срещу себе си реши да шутира по диагонала. Неговият шут прелетя на сантиметри покрай основата на левия стълб.

Осем минути преди края централната защита на Ливърпул допусна огромна грешка, която по чудо не доведе до изравнителен гол. Аарън Моой бе оставен да центрира отдясно, а Ван Дайк доста непохватно се размина с топката, докато опитваше да я изрита. Ловрен зад него също не успя да изчисти, а Стив Муние от непосредствена близост не бе в състояние да контролира изстрела си и кълбото отлетя над вратата.

Това се оказа и златният шанс за Хъдърсфийлд да избегне 6-ата си загуба през сезона (и четвърта в последните 5 мача). Тя отреди на „териерите” незавидното 19-о място с едва три точки. Те заедно с Нюкасъл са единствените тимове, които до този момент остават без спечелен мач.

Ливърпул от своя страна се изравни по точки с лидера Манчестър Сити, който също има 23. Головата разлика на Сити обаче е много по-добра (26:3 спрямо 16:3), а преследвачите Челси и Тотнъм са на 2 точки зад тях. В следващия кръг „червените” посрещат у дома Кардиф, който този кръг взе първата си победа в елита.