Египтянинът Мохамед Салах си е поставил за цел през тази година да допринесе за спечелването на трофеи с екипа на Ливърпул. Острието на „червените” помогна на тима си през миналата година да играе на финала на Шампионска лига срещу Реал Мадрид, ала „белия балет” надделя с 3:1 в Киев. Въпреки това Салах наниза впечатляващите 44 попадения в дебютната си година с екипа на мърсисайдци.

През тази кампания Салах има девет гола на своето име, а нови два идната неделя може да го направи най-бързо реализиралия 50 гола във Висшата лига за Ливърпул.

Именно преди дербито на Мърсисайд срещу Евертън, което е на 2-и декември от 18,15 часа и ще можете да гледате на живо по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA, Салах сподели, че целта му през тази година е да спечели трофей с „червените”. Бившият футболист на Фиорентина и Рома сподели, че желанието му е шестгодишната суша на петкратния европейски шампион да приключи.

“Исках не само да счупя головите рекорди през миналия сезон, а да спечеля нещо с клуба. Бяхме много близо да спечелиш ШЛ, но това е футболът и трябва да го приемем. Имам индивидуални цели през тази година, но най-голямата е да спечелим купи с отбора. Това ще е значимо за нас като отбор. Целият град мечтае за това, а смятам, че миналият сезон е добра основа, за да завършим започнатото”, довери Салах.