Голмайсторът на Ливърпул Мохамед Салах отговори по повече от любопитен начин на мениджъра на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола по темата „кой турнир е най-важен”. Двата отбора бяха въвлечени в може би един от най-интересните сезони в историята на Висшата лига, след като „гражданите” триумфираха с титлата с актив от 98 точки, докато Ливърпул финишира втори с 97.

Малко след вдигането на титлата от Сити пък Ливърпул стана европейски шампион за шести път в историята си, надигравайки Тотнъм Хотспър във финала на Шампионска лига.

По-рано през месеца Гуардиола сравни триумфа на Ливърпул в Шампионската лига като от това да спечелиш в казиното. Същевременно испанецът потвърди, че Висшата лига е много по-важен турнир.

Звездата на Ливърпул – Салах, обаче потвърди, че най-голямата надпревара е Шампионската лига, турнир, в който Манчестър Сити не е стигал до финален мач. „Честно да ви призная – не знам какво е казал Гуардиола, но мисля, че ако му дадете да избира едно от двете, със сигурност ще избере Шампионска лига. Това е моето мнение. Най-голямата надпревара е Шампионската лига и всеки иска да я спечели. Всеки треньор, играч иска. Премиър лийг също е нещо голямо, но ШЛ е най-големият турнир”, отсече Салах пред CNN.