Халфът на Ливърпул Джердан Шакири сподели през усмивка, че се е сърдил на пейката срещу Манчестър Юнайтед при успеха с 3:1. Швейцарският национал влезе като резерва през второто полувреме и отбеляза двата гола, които направиха разликата между двата тима на „Анфийлд”.

Шакири сподеи, че гледайки отстрани е видял много пробойни, както и слаби изяви от страна на противника на Ливърпул и затова е искал да влезе на терена час по-скоро. Само три минути, след като се появи на терена, той  е точен за 2:1 след рикошет в крака на капитана на Юнайтед Ашли Йънг. Седем по-късно пък той вкара втори гол от средна дистанция след нов рикошет, този път в крака на Ерик Баи.

„Гледайки мача от пейката, то аз виждах много възможности, които ще мога да реализирам. Бях щастлив, след като влезнах като резерва, а днес бе добър ден за мен. Всичко беше перфектно”, довери Шакири пред репортери.

„Стартирах в доста мачове през този сезон досега, но само 11 играчи може да започнат. Играчите, които обаче са встрани помагат неимоверно много на отбора. Когато искаш отборът ти да печели, то ти се нуждаеш от 23-ма футболисти, а не от само 11. За да постигнеш нещо, ще ти е нужно да имаш дълбочина. Никой не е щастлив да седи на пейката, но това е нормално”, завърши Шакири.