Новото попълнение на Ливърпул Джердан Шакири показа, че не е доволен изцяло от отношението на английските медии към него. Швейцарският национал призова за повече уважение към себе си заради трофеите, които е завоювал като футболист на Базел и Байерн Мюнхен.

27-годишният играч е трикратен шампион на Швейцария и двукратен носител на Купата в родината си, докато в Байерн спечели два пъти Бундеслигата, два пъти Купата на Германия, а също така по веднъж Шампионската лига, Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство.

В Англия обаче го помнят предимно заради престоя в  Стоук Сити, с който изпадна от Висшата лига през миналия сезон. Именно това позволи на Ливърпул да закупи техничаря само за 13,5 милиона паунда през лятото на 2018-а.

„Да изпадна със Стоук Сити беше много лошо изживяване за клуба и за мен. Надявам се те бързо да намерят път обратно. Въпреки случилото се там, аз си оставам победител в Шампионска лига. Мисля, че това е достойно за уважение”, заяви Шакири пред „Мирър”.

„Хората трябва да помнят къде съм играл преди да дойда тук, да са наясно с качествата ми и какво съм постигнал във футбола. Играх за един от най-големите клубове в света в Мюнхен и сега отново играя за един от големите тимове. Затова не чувствам напрежение, че нося екипа на Ливърпул.”

„Когато се върна в Мюнхен, феновете ми показват, че съм обичан. Искам същото да бъде и тук. Защо още веднъж да не спечеля Шампионската лига?”, риторично запита швейцарецът.