Бившият футболист на Ливърпул Шави Алонсо се изказа ласкаво за бразилския халф на „мърсисайдци“ Фабиньо. През този сезон 26-годишният футболист показва страхотни игри и е в основата на това „червените“ да са лидери във Висшата лига и да са без загуба дотук през сезона в Англия.

„Той е свързан винаги с играта. Неговото предчувствие е най-голямото му предимство“, сподели Алонсо пред „The ​​Athletic“.

„Понякога трябва да се предприеме само една или две стъпки, за да промените движенията на съотборниците си и това може да реши целия резултат от играта, без никой наистина да го осъзнава, защото зрителите са склонни да следват топката, а не играча. Той не закъснява нито една секунда по-късно, той предвижда какво ще се случи една секунда преди това“.

Легендата на Висшата лига Алън Шиърър избра също похвали Фабиньо след победата над Манчестър Сити преди международната пауза.

„Нека поговорим и за полузащитата на Ливърпул. Може би трябва да ги наречем „Невероятната тройка“, заяви Шиърър пред „The Sun“.

„Това динамично трио има тенденция да играе от втора позиция към фронтовата линия на „червените“ в лицето на Мо Салах, Садио Мане и Роберто Фирмино. Фабиньо, Вайналдум и Хендерсън контролират играта на Ливърпул. Те показаха всичко, което искате от полузащитен халф - производителност, защита, креативност и голеве“, каза още Шиърър.