Третодивизионният Шроузбъри завърши наравно 2:2 като домакин на Ливърпул в среща от четвъртия кръг на купата на Англия. Скромният тим навакса изоставане от два гола, за да стигне до мечтаното преиграване на стадион "Анфийлд".

В герой за Шрюсбъри се превърна Джейсън Къмингс, който вкара и двата гола за своя тим. Къртис Джоунс даде аванс на Ливърпул в 15-ата минута, след като бе изведен сам срещу вратаря.

Секунди след подновяването на играта Доналд Лав от домакините си отбеляза нещастен автогол. В този момент победата на Ливърпул изглеждаше сигурна, но не така мислеше Къмингс. Шотландският нападател намали резултата от дузпа в 65-ата минута. Десет минути по-късно отново той хвърли препълнените трибуни в екстаз. Джейсън дриблира между двама защитници на противника и с плътен удар не остави шансове на Адриан.

В заключителните минути на мача съдията подмина явна игра с ръка на Фабиньо в наказателното поле. Юрген Клоп опита да промени развоя, като пусна в игра Окслейд-Чембърлейн, Салах и Фирмино, но и това не помогна.