Начинът, по който играчите на Манчестър Сити отпразнуваха спечелването на шестата си титла в клубната история предизвика обидена реакция от феновете на Ливърпул. Те пееха песен, която мърсисайдци приеха, че е подигравателна за тежки събития от тяхната история. 

Те се оплакаха в социалните мрежи, че едва ли не футболистите на "гражданите" се подиграват с трагедията на "Хилзбъро", както и с осакатяването на фена на "червените" Шон Кокс в мелетата преди мача с Рома от полуфиналите в Шампионската лига миналата година. 

Причината за тази обидена реакция бяха рефрените "плачете по трибуните, бият ви по улиците", както и "винаги сте жертвите на всичко", които играчите на Сити пееха с пълни гърла в самолета на прибиране от Брайтън към Манчестър след шампионския им мач. Говорител на шампионите обаче обясни ситуацията. 

"Песента, заради която последва обидената реакция от страна на феновете на Ливърпул, се пее на всички стадиони във Висшата лига от всички агитки през изминаващия сезон. Тя се отнася единствено и само за миналогодишния финал на Шампионската лига в Киев."

"Всякакви твърдения, че думите в нея се отнасят за трагедията на "Хилзбъро" или за случая с Шон Кокс, са без абсолютно никакви основания. Смятаме случая за приключен", заяви говорител на Сити пред "Би Би Си" и "Гардиън".