Собственикът на Ливърпул Джон У. Хенри обяви колко е горд след невероятната календарна година, свързана с актуалния шампион на Англия. „Червените” спряха чакане от 30 години за титлата в Англия, след като спечелиха 99 точки във Висшата лига, преди което спечелиха европейската купа, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство за последните два сезона.

Успехът в Англия дойде малко преди Хенри да направи 10 години начело на клуба, след като ФСГ поеха контролния пакет акции на клуба. „Мина много време. Гледах как Юрген еволюира емоционално нашия клуб и това бяха невероятни 10 години. Искам да кажа на феновете ни, че това чакане беше дълго, но сега трябва да празнуваме. Усеща се като подарък. Всеки ден се будя и знам, че сме шампиони. Така искам и да са феновете ни, знаейки какво постигнахме в Европа и Англия. Надявам се да сте горди, колкото и аз”, говори „големият човек” в отбора.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

„Фактът, че сме шампиони на Англия, на Европа, на света, а също така и със Суперкупата на Европа е уникален за организацията и играчите. Да бъдем въвлечени в този успех беше основната идея за нас, когато решихме да поемем акциите на клуба”, спомена още той.

Хенри аплодира и качествата и въздействието на Юрген Клоп върху тима на „Мелууд”, както и отдадеността му да направи успешен Ливърпул. „Ентусиазмът, който носи той, кара всички да са позитивни всеки ден. Той работи всеки ден с Майк Гордън и Майкъл Едуардс, двама човека, които имат изключителни морални устои, за каквито не може и да подозирате. Всички са много талантливи в работата, която вършат”.

„Искам да благодаря на щаба, играчите, всички, които са част от този отбор през последните години, както и последните два уникални сезона. Благодаря ви”, завърши Джон Хенри.