Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер потвърди, че Бруно Фернандеш е под въпрос за неделния сблъсък с Ливърпул от Висшата лига.

Португалският плеймейкър е един от няколко футболисти на Юнайтед, които са с болежки след обрата от 0:2 до 3:2 срещу Аталанта в Шампионската лига през седмицата.

„Мачове като тези в сряда вечер винаги ще носят удари и болежки. Имаме 2-3 от този мач. Бруно може да е един от тях и е под въпрос, но прави всичко възможно, за да бъде готов“, започна Солскяер на днешната си пресконференция.

Фред и Маркъс Рашфорд също пострадаха срещу Аталанта, като последният напусна принудително, след като преди това реализира първия си гол за „червените дяволи“ след скорошното завръщане от операция на рамото.

„Беше страхотно усилие в края, разбира се – чудесен обрат и прекрасна вечер в Шампионската лига. Имаме някои играчи с болежки. Но все още е петък, двубоят е в неделя и ще дадем на всички време. На днешната тренировка не разполагахме с всички футболисти, но нека видим какво ще е положението в неделя. Надявам се да мога да избирам от пълен състав, а не да имам 2-3 контузени“.

"Салах е момента е под пара. Видяхте някои от головете, които вкара в последно време. Знаем, че трябва да дадем всичко от себе си, за да се защитим срещу него. Играчи като него не се появят често, така че трябва да им се наслаждаваме от далеч. Не и в неделя обаче, когато ще е твърде близо. Аз съм голям почитател на офанзивната им линия. Мане, Фирмино, Жота, който може би също ще играе, са играчи, върху които трябва да сте съсредоточени 95 минути, за да запазите чиста мрежа", коментира още Солскяер.

Докато успехът в сряда изкачи Юнайтед на върха в тяхната група в ШЛ, момчетата на Солскяр спечелиха едва една от последните девет възможни в Премиършип. Ливърпул, междувременно, продължава да бъде единственият отбор в Лигата без загуба и продължи със силното си представяне, побеждавайки Атлетико Мадрид с 3:2 в най-престижния европейски клубен турнир във вторник.

„Едно добро представяне се нуждае от 90 пълни минути на атака и защита, и когато играеш срещу отбор от калибъра на Ливърпул, трябва да си компактен и агресивен като тим. Трябва да излезеш на терена и да дадеш всяка една частица от своите познания, силен манталитет и физическа енергия. Ще ни трябва всичко, за да постигнем резултат срещу най-добрите отбори в света и Ливърпул спада в тази категория. Те са един от отборите, които преследваме, защото това, което те направиха в последните четири години е нещо, към което ние се стремим“, завърши Солскяер.