Наставникът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер каза, че няма страх в него и отбора му за пътуването до „Анфийлд” в неделя. Норвежецът коментира сигурността на отбора на брифинга преди срещата, след като му бе зададен въпрос покрай плановете на привържениците на Ливърпул да „приветстват” автобуса на „червените дяволи”.

„Няма страх от нас. Разбира се, че те ще искат да ни разконцентрират, но това върви с всеки един мач в Англия. Където и да гостуваме, дали в Европа или на „Анфийлд”, винаги домакинските фенове ни освиркват, но аз не обръщам внимание. Това е просто част от играта, особено тези големи мачове”.


Ливърпул посреща Манчестър Юнайтед на 19-и януари от 18,30 часа на „Анфийлд”, а ако не сте в града на Бийтълс, то мачът може да наблюдавате на живо по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. Както обикновено, имате възможността да се доверите и на GONG.BG, който специално за вас ще следи срещата край река Мърси на живо.


Феновете на Ливърпул често изпълват трасето към подстъпите на „Анфийлд”, освирквайки мощно гостуващия тим, като полицията на Мърсисайд е готова да предотврати всякакви инциденти, които да наподобяват на ексцесиите с буса на Манчестър Сити през април 2018-а година за Шампионската лига. Тогава стотици предмети летяха към возилото на „гражданите”, което дори накрая имаше много сериозни поражения.

автобус на Манчестър Сити

източник: БГНЕС

„Полицията в Мърсисайд работи с ФК Ливърпул и Манчестър Юнайтед за техния мач на „Анфийлд” в неделя 19-и януари, за да запази двата отбора спокойни и да се забавляват. Както всеки път, когато има мач, органите на реда ще бдят за сигурността на всички хора, а ако има нужда, ще работим с клубовете за изясняване на хората, направили някаква щета. Когато има мач на „Анфийлд”, винаги полицейското присъствие е засилено. Имаме човек на стадиона, униформени и цивилни. Автомобил с видеонаблюдение, осигурен от община „Ливърпул” и кучета”, казаха от полицията.